More

  Afacere la cheie. Franciza La Doi Pași: În cât timp deschizi magazinul și faci profit

  În lumea antreprenoriatului, dorința de a porni o afacere proprie, mai ales în domeniul alimentar, poate fi un vis ce se poate transforma în realitate cu ajutorul francizelor. Una dintre opțiunile interesante pentru cei care doresc să deschidă un magazin alimentar în sistem de franciză este reprezentată de rețeaua LaDoiPași, dezvoltată de cunoscutul retailer Metro. 

  În continuare vom explora în detaliu posibilitatea de a deveni un francizat LaDoiPași și vom prezenta informații despre costuri, condiții și recomandări oferite de Metro România pentru cei interesați să își deschidă propriul magazin LaDoiPași.

  Metro România a dezvoltat un concept atractiv pentru antreprenori, cu o abordare deschisă și flexibilă. Unul dintre aspectele importante evidențiate de această rețea de franciză este faptul că intrarea în sistemul LaDoiPași nu implică un cost inițial, permițând astfel antreprenorilor să păstreze independența administrativă și operațională. 

  Cu toate acestea, pentru a demara o afacere de succes cu Metro România, este necesar să investești în propria afacere, adaptându-te spațiului și nevoilor specifice comunității pe care dorești să o deservi. Cu un cost fix lunar de doar 100 de euro, această franciză devine și mai atractivă pentru cei care doresc să își construiască un viitor profitabil în domeniul alimentar.

  Cât trebuie să investești pentru a deschide un magazine La Doi Pași

  Cât trebuie să investești pentru a deschide un magazine La Doi Pași

  Sursa foto

  Pentru a deschide o franciză LaDoiPași, investiția necesară implică o colaborare strânsă între tine și Metro România. În acest parteneriat, ambele părți contribuie financiar pentru a asigura succesul afacerii tale. 

  Metro România oferă un sprijin semnificativ, acoperind diverse aspecte esențiale, inclusiv branding, echipamente, suport IT, materiale promoționale, campanii de promovare la nivel național, campanii de loialitate, transfer de know-how și instrumente necesare pentru gestionarea eficientă a afacerii în domeniul retail.

  Conform informațiilor furnizate de Metro România, contribuția financiară a Metro poate atinge o valoare de până la 10.000 de euro, variind în funcție de tipul specific al magazinului. 

  În ceea ce privește investiția pe care trebuie să o faci personal, aceasta se situează în medie în jurul sumei de 50.000 de euro, dar poate varia în funcție de nivelul de dezvoltare sau suprafața magazinului și poate ajunge până la 100.000 de euro. 

  Astfel, deschiderea unei francize LaDoiPași reprezintă o oportunitate accesibilă pentru antreprenorii interesați să intre în lumea afacerilor din domeniul alimentar cu sprijinul Metro România.

  După cât timp de la deschidere faci profit, cu La Doi Pași

  Perioada în care începi să faci profit după deschiderea unui magazin LaDoiPași este influențată de mai mulți factori esențiali, inclusiv locația, suprafața și investiția inițială. Planul de afaceri este elaborat în colaborare strânsă cu Metro România, și oferă o perspectivă realistă asupra așteptărilor financiare pentru noul tău magazin.

  Conform informațiilor furnizate de Metro România, un magazin LaDoiPași realizează, în medie, vânzări de aproximativ 9.000 de lei pe zi. Cu toate acestea, este important să ținem cont că această sumă poate varia în funcție de mai mulți factori, cum ar fi locația și amplasarea magazinului, suprafața acestuia și alți factori locali.

  În ceea ce privește momentul în care afacerea devine profitabilă, Metro România oferă o perspectivă optimistă. În general, vânzările partenerilor LaDoiPași cresc în medie cu 50% în primul an de la intrarea în franciză, iar în unele cazuri, vânzările se pot dubla. 

  Profitabilitatea afacerii poate apărea în jurul a trei luni de la intrarea în franciză, dar această perioadă poate varia în funcție de valoarea investiției inițiale și de natura remodelării sau construcției magazinului. Astfel, recuperarea investiției poate avea loc într-un interval de timp cuprins între 9 și 36 de luni de la deschiderea magazinului.

  În ceea ce privește echipa de angajați, un magazin LaDoiPași poate fi administrat, în medie, cu 6-8 angajați, în funcție de dimensiunea și necesitățile specifice ale spațiului de vânzare.

  Cum îl aprovizionezi și câte locații au fost deschise până în prezent

  Cum îl aprovizionezi și câte locații au fost deschise până în prezent

  Sursa foto

  METRO România oferă unele recomandări esențiale pentru cei care doresc să devină francizați LaDoiPași, având în vedere succesul afacerii lor. Indiferent dacă dețineți o locație proprie sau închiriată pentru magazinul LaDoiPași, este esențial să înțelegeți nevoile comunității locale și să vă adaptați afacerea pentru a satisface aceste cerințe.

  Unul dintre criteriile de selecție pentru francizați este angajamentul lor în dezvoltarea modelului de afacere propus prin franciza LaDoiPași. Prin afilierea la franciză, beneficiați de consultanță pe toate aspectele afacerii, inclusiv branding, sortimentul diversificat de produse, prețuri competitive, transfer de know-how și utilizarea echipamentelor moderne. 

  Aceste beneficii nu numai că vă ajută să vă dezvoltați afacerea, ci permit și clienților să acceseze o gamă variată de produse într-un spațiu care îmbină elemente din comerțul modern cu familiaritatea specifică comerțului tradițional.

  Metro România a demonstrat succesul rețelei LaDoiPași prin deschiderea a peste 1.800 de magazine la nivel național în perioada 2012 până în iunie 2022. În ceea ce privește aprovizionarea, toți antreprenorii din rețeaua LaDoiPași au acces la gama variată de produse oferite în magazinele Metro, precum și la serviciul de livrare, asigurând astfel o aprovizionare eficientă și diversificată pentru magazinul lor.

  În concluzie, franciza LaDoiPași reprezintă o oportunitate atractivă pentru cei care doresc să intre în lumea antreprenoriatului în domeniul alimentar, cu sprijinul unui partener de încredere precum Metro România. Investiția inițială este susținută atât de francizor, cât și de francizați, cu o colaborare strânsă pentru a asigura succesul afacerii. 

  Cu un sprijin financiar semnificativ din partea Metro și cu o investiție medie de aproximativ 50.000 de euro (ce poate ajunge la 100.000 de euro, în funcție de specificul magazinului), franciza LaDoiPași oferă potențialul de a deveni profitabilă într-un interval de timp relativ scurt, în funcție de locație și investiția inițială.

  Ultimele Articole

  Articole Asemănătoare